Шипшина - абсолютний лідер за вмістом вітаміну С
У плодах шипшини, крім вітаміну С, знаходиться неймовірна кількість корисних речовин. Напевно, багато хто знає, що шипшина - абсолютний лідер за вмістом вітаміну С. Але крім цього важливого факту, рослина має ще багатьма корисними властивостями. Пропонуємо вашій увазі, як мінімум 10 причин регулярно вживати шипшину:
1. Як, було сказано вище, шипшина містить в собі дуже велику кількість вітаміну С, що робить його потужним антиоксидантом. Він допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує імунітет, і що найприємніше омолоджує клітини і надає шкірі сяйво.
2. Також плоди шипшини перешкоджають старінню і сприяють активному оновленню шкіри завдяки вмісту вітаміну А, який плюс до всього благотворно впливає на зір.
3. Завдяки залізу в складі, відвар шипшини рекомендується регулярно пити людям з низьким гемоглобіном і анемією, а також вагітним жінкам, у яких рівень гемоглобіну, особливо на пізніх термінах, може знижуватися.
4. Шипшина допомагає нормалізувати травлення і сприяє гарному апетиту.
5. Крім цього, напій з плодів цієї рослини по праву можна вважати ефективним допоміжним засобом у боротьбі із зайвою вагою. Шипшина містить багато поживних елементів, які відмінно насичують організм і прискорюють метаболізм. Для видимого результату необхідно щодня пити по 3-4 чашки цього напою протягом 2-4 тижнів.
6. Магній і ефірні масла, які присутні в плодах шипшини, благотворно впливають на нервову систему і знімає стрес.
7. Масло шипшини рекомендується використовувати для зменшення розтяжок, так як ця рослина володіє винятковими регенеруючі властивостями.
8. Також шипшина застосовується як протизапальний засіб при опіках і тріщинах.
9. Якщо щодня вживати відвар шипшини, ризик розвитку діабету 2-го типу, хвороби серця і судин істотно знижується.
10. Завдяки вітаміну К, рослина покращує згортання крові.