Вище професійне училище №11 м.Вінниці
Вище професійне училище №11
м.Вінниці
Вище професійне училище №11 м.Вінниці

Шипшина - абсолютний лідер за вмістом вітаміну С

У плодах шипшини, крім вітаміну С, знаходиться неймовірна кількість корисних речовин. Напевно, багато хто знає, що шипшина - абсолютний лідер за вмістом вітаміну С. Але крім цього важливого факту, рослина має ще багатьма корисними властивостями. Пропонуємо вашій увазі, як мінімум 10 причин регулярно вживати шипшину:

1. Як, було сказано вище, шипшина містить в собі дуже велику кількість вітаміну С, що робить його потужним антиоксидантом. Він допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує імунітет, і що найприємніше омолоджує клітини і надає шкірі сяйво.

2. Також плоди шипшини перешкоджають старінню і сприяють активному оновленню шкіри завдяки вмісту вітаміну А, який плюс до всього благотворно впливає на зір.

3. Завдяки залізу в складі, відвар шипшини рекомендується регулярно пити людям з низьким гемоглобіном і анемією, а також вагітним жінкам, у яких рівень гемоглобіну, особливо на пізніх термінах, може знижуватися.

4. Шипшина допомагає нормалізувати травлення і сприяє гарному апетиту.

5. Крім цього, напій з плодів цієї рослини по праву можна вважати ефективним допоміжним засобом у боротьбі із зайвою вагою. Шипшина містить багато поживних елементів, які відмінно насичують організм і прискорюють метаболізм. Для видимого результату необхідно щодня пити по 3-4 чашки цього напою протягом 2-4 тижнів.

6. Магній і ефірні масла, які присутні в плодах шипшини, благотворно впливають на нервову систему і знімає стрес.

7. Масло шипшини рекомендується використовувати для зменшення розтяжок, так як ця рослина володіє винятковими регенеруючі властивостями.

8. Також шипшина застосовується як протизапальний засіб при опіках і тріщинах.

9. Якщо щодня вживати відвар шипшини, ризик розвитку діабету 2-го типу, хвороби серця і судин істотно знижується.

10. Завдяки вітаміну К, рослина покращує згортання крові.